top of page

Aardgasvrij

In 2050 moeten alle bijna zeven miljoen woningen in Nederland aardgasvrij zijn. Met als doel: het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2. Deze broeikasgassen zorgen er namelijk voor dat de aarde opwarmt: dit is niet goed voor het klimaat. Rondom Wonen wil daarom samen met u bijdragen aan dit doel door uw woning van het gas af te halen.

Elektrisch koken

Uw woning wordt verwarmd met behulp van het aardwarmte-netwerk van kwekerij Ammerlaan. Uw woning is dus voor een groot deel van het gas af. Voor het koken gebruikt u nog aardgas. Tijdens de werkzaamheden zorgen we ervoor dat u overstapt op elektrisch koken. Op die manier kan uw woning helemaal van het aardgas af.

Een voordeel: door de gasaansluiting te laten verwijderen, hoeft u geen gascontract meer af te sluiten én geen vastrecht- en aansluitkosten meer te betalen. Deze vastrecht- en aansluitkosten verschillen per energieleverancier; u vindt ze terug op uw jaarafrekening. De besparing kan oplopen tot wel € 100,- per jaar. Deze besparing is voor u. Zeker op de lange termijn scheelt dit veel geld.

Elektrische kookplaat

Voor de overstap op elektrisch koken heeft u een andere kookplaat nodig. Omdat iedereen andere wensen heeft, schaft u zelf een elektrische kookplaat of fornuis aan. U ontvangt hiervoor een vergoeding van Rondom Wonen zodra uw gasaansluiting verwijderd is. Meer hierover leest u in uw BewonersMap. Er zijn verschillende opties waaruit u kunt kiezen. Deze opties hebben voor- en nadelen. In de tabel hieronder hebben we een vergelijking voor u gemaakt.

Goed om te weten! Het vermogen van de elektrische kookplaat mag maximaal 7.200 Watt zijn. Kies daarnaast voor een kookplaat met een perilex 2 fase aansluiting.

Elektrisch koken.png

* Heeft u een pacemaker? Dan is het belangrijk dat u navraagt aan uw arts welke elektrische kookplaat u het best kunt gebruiken. Een inductie kookplaat kan namelijk problemen geven met de pacemaker.

Nieuwe pannen

Afhankelijk van uw huidige pannenset en uw keuze voor een kookplaat moet u ook een nieuwe pannenset aanschaffen. In de tabel hierboven ziet u dit. Laat u hierover óók goed informeren door de winkel waar u uw elektrische kookplaat aanschaft.

bottom of page